Швеція відправляє в Україну БМП Stridsfordon: деталі

Підпишись на нас:

Західні партнери продовжують допомагати Україні. Швеція оголосила про передачу Україні найсучаснішої бойової техніки піхоти CV-90.

«Ми будемо підтримувати Україну до тих пір, поки це буде потрібно. Ми обговорювали постачання в Україну, в тому числі CV-90. Також працюємо над постачанням не тільки танків, а й систем Archer. Те, що це зброя прибула означає, що українці можуть використовувати її», – сказав міністр оборони Швеції Пол Йонсон.

Швеція відправляє в Україну БМП Stridsfordon: деталі

Stridsfordon 90 (CV90) — сімейство шведських бойових машин піхоти. Серійне виробництво БМП почалося в 1993 році. Всього було випущено близько 1170 автомобілів різних модифікацій, більшість з яких експортувалася в інші країни. Основним озброєнням машини є нарізна 30, 35 або 40-мм гармата. Додаткове озброєння – 7,62-мм кулемет Ksp m/39. Корпус і вежа Stridsfordon 90 виготовлені з катаної сталевої листової броні.

Для підвищення рівня захисту машини, крім основної броні, можуть встановлюватися модулі композитної броні та комплекси активного захисту (КАЗ) різних виробників.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: