Військові США отримали нову лазерну зброю проти дронів, яку можна встановити на пікап

Підпишись на нас:

Корпорація Raytheon Technologies, аерокосмічна та оборонна компанія, оголосила у вівторок, що ВПС США отримали свою четверту боєздатну лазерну зброю.

Подробиці

Згідно з прес-релізом компанії Raytheon, Центр управління життєвим циклом ВПС США та компанія Raytheon Technologies успішно випробували першу палетовану лазерну зброю протягом чотирьох днів безперервних навчань з бойовими стрільбами на ракетному полігоні Уайт-Сандс у Нью-Мексико.

Нова палетована лазерна зброя була першим 10-кіловатним лазером, створеним відповідно до військових специфікацій США в автономній конфігурації, яку можна переміщати та монтувати будь-де, де це потрібно. Відома як «H4», це четверта діюча система лазерної зброї, яку Raytheon Technologies поставила ВПС, і восьма система, яку компанія поставила Міністерству оборони США.

Лазерна зброя на піддонах, призначена для захисту людей і активів від повітряних загроз малої дальності, пройшла план випробувань і оцінки ВВС. Це включало багатоденні тренування з бойовими стрільбами для захоплення, націлювання, відстеження та знищення цілей безпілотників у сценаріях атаки на короткій дистанції, атаки зграї та сценаріїв загрози на великій відстані.

«Усюди, де ВВС бачать загрозу з боку безпілотників, тепер у них є чотири перевірені лазерні зброї, які можна розгорнути, щоб зупинити асиметричні загрози», — сказав Майкл Хофл, старший директор високоенергетичних лазерів у Raytheon Technologies. «Ця лазерна зброя є компактною, міцною та готовою до використання. Ось чому ми пишаємося тим, що підтримуємо зусилля ВПС щодо забезпечення цією новою технологією персонал, який потребує її в польових умовах і може довіряти та бути впевненим у можливостях системи».

Система лазерної зброї настільки мала, що може поміститися в кузов пікапа, і складається з високоенергетичного модуля лазерної зброї, дальнього EO/IR датчика, який також служить напрямком променя, теплового контролю, внутрішнього електричного живлення та націлювання. Програмне забезпечення розраховане для використання в найважчих бойових умовах. Він працює за допомогою ноутбука та контролера у стилі відеоігор, і його можна підключити до довгого списку існуючих систем протиповітряної оборони та систем командування та управління, щоб забезпечити необхідний рівень захисту.

Військові США отримали нову лазерну зброю, яку можна встановити на пікап

Систему лазерної зброї було створено на першій у світі фабриці лазерної зброї в Мак-Кінні, штат Техас, і доставлено до Центру управління життєвим циклом через дев’ять місяців після отримання замовлення.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: