Південнокорейська компанія доставила в Польщу вантажівки Jelcz з пусковими установками K239 Chunmoo

Підпишись на нас:

Південнокорейська Hanwha Defense оголосила про успішну доставку перших 3 вантажівок Jelcz з пусковими установками K239 Chunmoo.

Подробиці

Польська версія K239 Chunmoo називається HOMAR-K і базується на шасі 8×8 Jelcz, на якому встановлені південнокорейські пускові установки.

Початкова партія з трьох машин Jelcz прибула до Кореї для складання та інтеграції на заводі Hanwha, тоді як усі решта понад 200 польських систем Chunmoo під назвою HOMAR-K будуть виготовлені в Польщі у партнерстві з польськими оборонними партнерами, що, як очікується, максимізує економічні вигоди для місцевої промисловості.

Перші ракетні установки повернуться до Польщі, де їх інтегрують із системою артилерійської розвідки та керування вогнем місцевої розробки Topaz.

K239 Chunmoo — це самохідна реактивна система залпового вогню, здатна вести вогонь снарядами різного калібру. Він перевозить два контейнери з ракетами, кожен з яких може містити, наприклад, шість керованих ракет калібру 239 мм з дальністю близько 80 км або одну балістичну ракету з дальністю близько 290 км.

Згідно з виконавчим контрактом, підписаним у листопаді 2022 року, Hanwha Aerospace поставить першу ескадрилью з 18 систем Chunmoo 18-й механізованій дивізії до кінця 2023 року.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: