З допомогою HIMARS знищили російський С-400 «Тріумф», який обстріляв Краматорськ

Підпишись на нас:

Наприкінці минулого місяця Росія здійснила жахливу атаку на Краматорськ у Донецькій області, використовуючи свою систему протиповітряної оборони С-400 «Тріумф». Через кілька тижнів є підтвердження того, що українські військові помстилися, знищивши ту саму пускову установку С-400, відповідальну за атаку.

Подробиці

Український центр стратегічної комунікації та інформаційної безпеки України (Stratcom) 14 липня повідомив у Twitter, що українська РСЗВ HIMARS знищила російську пускову установку С-400, яка 27 червня обстріляла місто Краматорськ Донецької області.

У заяві Ukrainian Stratcom йдеться:

«Українські HIMAR успішно знищили С-400, яка поранила 61 і вбила 13 невинних людей у ​​Краматорську (в тому числі четверо дітей і письменницю Вікторію Амеліну). HIMAR забезпечили найкращу помсту».

На фотографіях, опублікованих Stratcom, видно повністю обгорілу пускову установку С-400, яка була опорою російської ППО у триваючій війні проти України.

27 червня під час, як вважають, одного з найжорстокіших обстрілів російськими військами Краматорського району, близько 11 людей загинули та 61 отримали поранення. Ця атака стала яскравим нагадуванням про те, що, незважаючи на прогресуючий контрнаступ України, натиск російської авіації ще далекий від завершення.

Тоді губернатор області Павло Кириленко повідомив, що внаслідок обстрілу також постраждали 18 багатоповерхівок, 65 житлових будинків, п’ять шкіл, два дитсадки, торговий центр, адміністративна будівля та об’єкт відпочинку.

Ймовірно, Краматорськ потрапив під ціль, тому що це прифронтове місто, де розташовані регіональні штаби української армії. Місто розташоване всього за 55 кілометрів від лінії фронту та Бахмута Донецької області.

Однією з найбільш інтригуючих частин цього знищення є те, що удар було нанесено з пускової установки HIMARS. Ця подія сталася на тлі повідомлень російських ЗМІ про те, що HIMARS втратили свою ефективність, а його ракети в основному збивалися Росією.

Вперше, заяви про те, що російські військові втратили пускову установку своєї найсучаснішої системи протиповітряної оборони С-400 «Тріумф» на сході України в Запорізькій області з’явилися у соцмережах у січні 2023 року

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: