Експерти назвали популярні помилки, які роблять водії при заміні свічок запалювання

Підпишись на нас:

Здавалося б, що може бути простіше, ніж змінити свічки запалювання в автомобілі з двигуном внутрішнього згоряння, тим більше що вся процедура передбачає лише звичайну послідовність процесів і нічого іншого. Більше того, не слід забувати, що в мережі є цілі посібники з даного процесу, а в технічному описі навіть передбачений алгоритм. Так що ж може піти не так при такому виді обслуговування автомобіля… Як показує практика, автомобілісти, які роблять це власноруч, часто припускаються помилок, про них і варто поговорити.

Подробиці

Перше, на що потрібно звернути увагу, – це чистота підкапотного простору. Справа в тому, що через свічкові колодязі відкривається прямий доступ до циліндрів, де, власне, і відбувається згоряння палива. Якщо частина бруду проникне всередину, то наслідки у вигляді збоїв у роботі ДВЗ не забаряться. Саме тому перед заміною свічок необхідно помити моторний відсік і здути весь пил, який міг осісти на котушки та інші прилеглі елементи даної системи.

Експерти назвали популярні помилки, які роблять водії при заміні свічок запалювання

У процесі демонтажу старих елементів запалення не потрібно надто старанно використовувати фізичну силу. Якщо вони закисли, то краще скористатися мастилом, що істотно полегшить завдання. В іншому випадку велика ймовірність пошкодити різьблення, після чого нові елементи встановити на колишнє місце буде дуже проблематично, так як виникне необхідність заново нарізати різьблення, а це складний процес, який передбачає наявність допоміжного інструменту.

Важливо розуміти, що свічки запалювання завжди змінюються в той момент, коли двигун уже встиг охолонути. Робити подібні маніпуляції на гарячому моторі не можна, оскільки це є явним кроком до пошкодження різьби. Крім того, в цій ситуації взагалі можна відламати одну зі свічок запалювання, після чого з її видаленням виникнуть серйозні проблеми. Не виключено, що після такого взагалі доведеться міняти головку блоку циліндрів, а це дуже витратний за фінансами процес.

Здавалося б, якщо помилок на цьому етапі не допустили, то далі проблеми виникати не повинні? Насправді все куди складніше, ніж може здатися на перший погляд. Як тільки одну свічку знято, на її місце відразу ставиться нова. Це необхідно, щоб у колодязь не встиг проникнути пил. Особливо, якщо заміна свічок здійснюється просто неба, де будь-якої миті можуть початися опади або подує вітер, що приносить листя або інший бруд, здатний потрапити всередину мотора.

Ну і останнє, на що хотілося б звернути увагу, це затяжка свічок після установки. Тут не можна перестаратися, оскільки це може призвести до пропусків запалювання. Крім того, занадто сильно затягнутий елемент згодом гарантовано прикипить та виникнуть проблеми з його демонтажем. Також не можна допустити недостатню затяжку, тому що в цьому випадку доведеться забути про герметичність, а подібне обіцяє не менш істотні наслідки для силового агрегату в цілому.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: