Росія випробовує бойовий безпілотний наземний комплекс «Імпульс-М»

«Ростех» спільно з компанією «Гумич» показали випробування нової універсальної гусеничної роботизованої платформи «Імпульс-М». Цей робот призначений для розміщення різних бойових модулів, включаючи протитанкові комплекси, оснащені ракетами. Найближчим часом заплановані конкретні випробування платформи з ПТРК.

Підпишись на нас:

«Імпульс-М» об’єднує різні види зв’язку між оператором і роботом, забезпечуючи стійкість до перешкод в умовах протиборчої радіоелектронної боротьби. Завдяки елементам штучного інтелекту і системі технічного зору робот може самостійно повернутися на базу в разі повної втрати зв’язку з оператором.

Крім своїх бойових можливостей, Імпульс-М також може використовуватися для установки протитанкових мін і має потенційне цивільне застосування в різних галузях промисловості. Ця універсальність робить його значним надбанням як для військових операцій, так і для цивільного використання.

Маючи трохи більше двох метрів у довжину, Impulse-M може перевозити вантаж вагою приблизно в одну тонну по горизонтальній поверхні. Він також може піднімати до 500 кг на 30-градусних схилах і буксирувати до 1,5 тонни на причепі. Його гусеничне шасі дозволяє роботу продовжувати рух, навіть якщо кілька опорних котків виходять з ладу.

Під час випробувань робот пройшов різні оцінки продуктивності, включаючи пересування по пересіченій місцевості, перетин бродів і траншей. Також він продемонстрував здатність перевозити вантажі в гору на кілька десятків метрів і перетинати броди, імітуючи з’їзди на пологі береги. Ці початкові випробування є лише початком, а подальші оцінки плануються для вивчення повного потенціалу Імпульс-М у бойових операціях і цивільних застосуваннях.

Зменшений прототип цього комплексу пройшов випробування в бойових умовах. Наступні кроки включатимуть тести для повної оцінки його можливостей і забезпечення його готовності до майбутнього розгортання.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: