Експерт назвав 3 ситуації, коли використання еко-режиму в авто заборонено

У сучасних автомобілях встановлюється одразу кілька режимів водіння. Серед них багато водіїв часто обирають еко-варіант. За твердженням виробників, його використання допомагає не лише зменшити кількість шкідливих викидів в атмосферу, а й зменшити витрату палива. Автомеханік розповів, чому не можна їздити на цьому режимі часто та чим це загрожує.

Підпишись на нас:

Насправді, еко-режим працює досить просто. Двигун крутиться на низьких оборотах, коробка передач постійно перемикається на більш високу передачу. Це має відразу кілька мінусів. Якщо водій матиме відчуття, що автомобіль став йти мляво, зникла динаміка, то вузли в цей час будуть відчувати голодування мастила. Це буде мінусом і в разі потреби обгону на вузькій ділянці дороги машина може просто не встигнути пройти потрібну відстань.

Експерт зазначив, що зниження витрати палива у цьому випадку буде мінімальним. І воно не варте того, що підвищиться навантаження на всі вузли агрегату, приводячи до їх підвищеного зносу.

Ще на низьких оборотах циліндри отримують мінімальну кількість мастила і можливий локальний перегрів. Це може призвести до необхідності дорогого ремонту в найближчому майбутньому.

Крім того, страждає і автоматична трансмісія, тому що швидкості часто перемикаються. Експерт рекомендує при частому використанні еко-режиму хоча б раз на тиждень їздити трасою на високих оборотах двигуна, щоб очистилися камери згоряння.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: