В Україні помітили велику колону американських броньованих машин Oshkosh M-TV

Підпишись на нас:

В Мережі з’явилося відео, як везуть броньовані Oshkosh M-ATV MRAP на передову. Точна кількість цих броньованих машин невідома, але військові спостерігачі припускають, що близько 20.

Подробиці

Фраза «захищена від мін і засідки» (MRAP) відноситься до легких тактичних транспортних засобів, створених американськими військовими.

Щойно відео з низькою роздільною здатністю, зняте з машини, яка рухалася поруч із колоною, з’явилося в Мережі, воно стало вірусним і змусило аналітиків стверджувати, що Україна активізувала свою активність на лінії фронту.

Повідомлення про доставку Oshkosh M-ATV зі США в Україну вперше з’явилися в березні цього року. До того часу з боку США не було публічних заяв про можливе постачання такої техніки українським військовим.

Військові експерти та офіційні особи давно підкреслюють важливість бронетехніки для України, оскільки бойові дії на землі стають більш значущими за відсутності переваги в повітрі з обох сторін. Бронемашини, наприклад, могли б допомогти у весняно-літньому наступі, транспортуючи війська без загрози засідки. Вони не танки, але можуть істотно допомогти в наземних боях.

Oshkosh MRAP All-Terrain Vehicle (або M-ATV) — середня бойова тактична броньована машина. Повнопривідний всюдихід був створений спеціально для американських сил в Афганістані, щоб уникнути мін і забезпечити кращий захист від саморобних вибухових пристроїв (IED). Зараз він перебуває на озброєнні армії США.

Oshkosh M-ATV

M-ATV вміщує чотирьох пасажирів і одного навідника, а також має систему броні з V-подібним корпусом, призначену для відведення вибухів від саморобних вибухових пристроїв. M-ATV важить близько 11 тонн, включаючи обладнання та паливо, хоча деякі броньовані машини можуть важити більше 27 тонн.

Oshkosh MRAP поєднує в собі захисні якості великої бронетехніки та мобільність невеликої техніки. Вважається, що машина добре підходить для ведення бойових дій у міських умовах, що робить її наявність в Україні значним військовим доповненням.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: