Броньовані автомобілі Hawkei увійдуть до нового пакету допомоги від Австралії

Підпишись на нас:

Партнери України продовжують допомагати вистояти нам проти ворога. Стало відомо, що Австралія надасть Україні повнопривідні бронемашини Hawkeye, що мають здатність нести ракети.

І хоча офіційних зобов’язань ще не було підписано, неофіційно досягнуто значного прогресу. Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що ці машини були першим пунктом у списку “вимог” до Австралії.

Броньовані автомобілі Hawkei увійдуть до нового пакету допомоги від Австралії

Після зустрічі з австралійцем Річардом Марлзом, Міністр оборони описав машину австралійського виробництва як «дуже відому машину з протиповітряною системою».

“Hawkei” – 7-тонна бронемашина розроблена для, відомої і в Україні, норвезько-американської системи протиповітряної оборони NASAM, яка охороняє Білий дім. Марлз відмовився коментувати домовленість стосовно конкретно Hawkei, але сказав, що “Україна надала нас перелік. У нас була досить довга розмова”. Він сказав, що новий пакет підтримки буде оголошено найближчим часом. Очікується, що це співпаде з візитом прем’єр-міністр Ентоні Альбанезе до Литви на саміті НАТО наступного місяця.

Резніков високо оцінив роботу поставленої Австралією бойової машини піхоти Bushmaster, заявивши, що вона була життєво важливою для здатності України звільнити Харківську область від окупантів.

Броньовані автомобілі Hawkei увійдуть до нового пакету допомоги від Австралії

Австралійська армія має флот із 1100 Hawkey, які нещодавно були поставлені або знаходяться в процесі поставки. За словами генерал-майора австралійської армії у відставці Міка Райана, деякі з них уже розгорнуті в Південній Австралії, де вони випробовують найсучаснішу зенітно-ракетну систему країни (NASAM).

Автомобіль Hawkeye отримав свою назву від типу небезпечної отруйної гадюки, названої на честь колишнього прем’єр-міністра Боба Гоука.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: