Російські окупанти скаржаться, що танки Т-90М розвалюються на полі бою

Підпишись на нас:

Окупантів спіткала невдача там, де вони не очікували. На поле бою їм поставляють браковані танки від «‎Уралвагонзаводу». В мережу було викладено відео з оглядом отриманих дефектів.

Подробиці інциденту

Т-90М «Прорив» просто розвалився по швах після влучання невідомого боєприпасу. Постраждав лівий борт броні. Всі шви на башті розійшлися. На викладеному відео автор зазначає, що екіпаж вижив. Можливо, навіть вдалось евакуювати й саму бойову машину.

Боєприпас влучив в лівий борт танка. Безпосередньо сама броня не була пробита, хоча й видно, що там було значне фізичне навантаження. Скорше за все це були осколки фугасного боєприпасу. Окрім того, є такі пошкодження:

  • виведена з ладу башта;
  • пошкоджено прицільні пристрої;
  • повністю знищений панорамний приціл;
  • пошкоджена турель з кулеметом 12,7 мм «Корд».

Про решту технічних вузлів невідомо деталей. Отримання пошкоджень є нормальним явищем на полі бою, проте не нормально, коли танк від цього розвалюється. Технологічно він має витримувати такі навантаження. Ремонту така техніка вже не підлягає.

Експерти кажуть, що розходження бронелистів по швах є виробничим дефектом. Хто і чому допустив таку помилку — питання до «Уралвагонзавод». Деградація системи будівництва танків, корупція, порушення технологічним процесів — варіантів може бути багато.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: