Українські військові підірвали російський вогнемет ТОС-1А

Підпишись на нас:

Українська артилерія підірвала російський важкий вогнемет ТОС-1А на півдні Запорізької області.

Подробиці

OSINT-група Ukraine Weapons Tracker повідомила, що російський комплекс ТОС-1А було знищено українським контрбатарейним вогнем із застосуванням 155-мм самохідних гаубиць M109A6 Paladin.

Для непосвячених, артилерійська система ТОС-1А «Солнцепек» використовує ракети з термобаричними, або паливно-повітряними вибуховими, боєголовками. Термобаричні ракети споживають кисень із навколишнього повітря, щоб створити високотемпературний вибух значно довшої тривалості, ніж традиційний вибух.

«Вони вбиватимуть не тільки в безпосередній близькості від удару», — сказав Мік Малрой, колишній заступник помічника міністра оборони та офіцер ЦРУ, Foreign Policy. «Він [буде] висмоктувати кисень із повітря та з легенів людей поблизу. Це жахливо».

Бойова машина оснащена обертовою пусковою системою, здатною утримувати до 24 некерованих термобаричних ракет, які можуть бути запущені протягом 6-12 секунд. Боєприпаси Солнцепека викидають велику хмару горючого газу та викликають потужні вибухи.

Жахлива артилерійська система була створена для ураження укріплених позицій противника, легкоброньованої техніки та транспорту, особливо на відкритій місцевості.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: