Україна просить Німеччину надіслати більше Leopards і Marders

Підпишись на нас:

Оскільки Україна продовжує контрнаступ, зам-міністра закордонних справ А. Мельник закликає Німеччину потроїти обсяги поставок танків Leopard 2 і надіслати 60 БМП Marder для компенсації втрат.

Подробиці

У той час як Україна посилює контрнаступ проти російського вторгнення на півдні та сході країни, заступник міністра закордонних справ Андрій Мельник просить збільшити кількість танків Leopard 2 німецького виробництва, повідомляє n -tv . Цей заклик став результатом початкових втрат тяжкої техніки. Експерти німецьких політичних партій FDP і CDU висловлюють підтримку цьому запиту.

Мельника цитує берлінська Tagesspiegel:

«Українська армія вкрай потребує значної кількості західних бойових танків, бойових машин піхоти та іншої бронетехніки».

Відзначаючи цінність танків Leopard 2 у поточному наступі, колишній посол України в Берліні підкреслив, що німецькі військові можуть збільшити своє забезпечення крім тих 18 одиниць, які вже були поставлені, із пулу з понад 300 одиниць, без шкоди для обороноздатності Німеччини. Мельник припустив, що цю кількість можна збільшити втричі.

Крім того, Мельник просив передати українській армії «ще 60 БМП «Мардер». До цього мер Києва Віталій Кличко також просив більше німецьких танків у світлі поточної військової ситуації.

Підтримуючи прохання Мельника, політик безпеки ХДС Родеріх Кізеветтер сказав Tagesspiegel, що прихильники повинні «негайно замінити всю знищену техніку, включаючи бойові танки Leopard і бойові машини піхоти, і надати додаткову техніку».

Політик із захисту FDP Маркус Фабер додав, що «чіткі заяви про заміну втраченого матеріалу» можуть «підтримати військових у їхньому наступі». Як приклад Фабер згадав, що Бундестаг вирішив замінити Leopard-2 в німецькій армії. «Тому ми можемо збільшити кількість допомоги», — сказав Фабер.

Мельник також повторив вимогу до Німеччини надати крилаті ракети Taurus і допомогти у розбудові потужних українських військово-повітряних сил. Україна «очікує на стратегічне рішення Німеччини про активну участь у коаліції винищувачів, щоб негайно дати можливість навчати українських пілотів на винищувачах Eurofighter і надати частину з понад 130 літаків», – сказав Мельник.

Джерело:Euromaidanpress

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: