Українці закупили для армії 1000 одиниць протитанкової зброї

Підпишись на нас:

Українці вкотре здивували світ, закупивши для української армії 1000 станкових протитанкових гранатометів.

Подробиці

Незважаючи на постраждалу від війни економіку і підприємства українці продовжують збирати астрономічні суми грошей, щоб допомогти своїм збройним силам протистояти російській агресії. Завдяки активності людей благодійній організації «Повернись живим » вдалося зібрати достатньо коштів для закупівлі партії з 1000 гранатометів.

Українці закупили для армії 1000 одиниць протитанкової зброї

Як повідомляє прес-реліз «Повернись живим», благодійний фонд передав українським військовим 1000 нових 40-мм реактивних систем залпового вогню ATGL-L3. Протитанкова зброя була закуплена за кордоном на 4 мільйони євро (4,3 мільйона доларів).

«Зброя потрапила до підрозділів, які вже залучені або будуть задіяні в літній наступальній кампанії, — розповідає директор фонду «Повернись живим» Тарас Чмут. «Як і 1460 кулеметів, які ми також передали в армію, це піхотне озброєння взводу. У військах на нього величезний попит. Крім того, аналогічний радянський зразок РПГ-7 знайомий всім родам військ. Боєприпасів для нього виробляється в Європі в достатній кількості. Ми купуємо їх і отримуємо як допомогу. Це проста, надійна, ефективна зброя».

40-мм гранатомети ATGL-L виробляє болгарська компанія «Арсенал». Даний гранатомет по суті є полегшеною версією радянського РПГ-7, для якого розроблені нові типи пострілів. Вони призначені для знищення бронетехніки противника, а також живої сили.

Міцність, простота, низька вартість і ефективність гранатомета сімейства РПГ-7 зробили його найпоширенішою протитанковою зброєю в світі. Близько 40 країн використовують цю зброю; він виготовляється в кількох варіантах дев’ятьма країнами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: