Путін назвав їх «найкращими у світі»: скільки танків Т-90М «Прорив» Росія втратила у війні з Україною

Підпишись на нас:

Росія потенційно втратила до половини свого найсучаснішого танкового парку з початку війни в Україні, включаючи новітній Т-90М «Прорив», який президент Володимир Путін назвав найкращим у світі.

Подробиці

В інтерв’ю проросійським військовим блогерам Путін у вівторок заявив, що так звана “військова спецоперація” в Україні підтвердила, що Т-90М “Прорив” є найкращим у світі основним бойовим танком.

«Сьогодні можна сказати, що Т-90М «Прорив» є найкращим танком у світі. Як тільки він наближається до позицій, шансів ні у кого і ні в кого не залишається. Він стріляє на велику відстань і точніше. Він також має кращий захист», – сказав Путін.

Т-90М «Прорив»

Путін навів розповідь російського солдата про те, що танк Т-90М потрапив у придорожню бомбу. «Він, мабуть, просто підскочив, і людина всередині постраждала не від снаряда, а тому, що він просто дуже сильно вдарився. Танк залишився цілим», – сказав президент РФ.

Російські ЗМІ назвали Т-90М «Прорив» найдосконалішою броньованою машиною в сімействі основних бойових танків Т-90 і більш за все придатною для ведення сучасної війни завдяки повному броньовому захисту, першокласній всепогодній автоматизованій системі управління вогнем і підвищеної живучості.

Тим часом нідерландський відкритий розвідувальний сайт Oryx, який збирав візуальні докази втрат військової техніки, заявив, що російська армія втратила щонайменше 22 танки Т-90М з початку російського вторгнення 24 лютого 2022 року.

Їх може бути більше, і навіть якщо ці цифри дещо відрізняються в той чи інший бік, очевидно, що Росія втратила значну кількість своїх сучасних військових транспортних засобів і важкої техніки під час вторгнення в Україну.

За підрахунками, на момент останнього вторгнення Росії в Україну наприкінці лютого на озброєнні перебувало лише близько 100 екземплярів.

Т-90М є останнім основним бойовим танком, який надійшов на озброєння Росії, і це модернізована версія радянських основних бойових танків сімейства Т-72. У зв’язку з цим новий танк успадкував всі ті ж концептуальні недоліки свого попередника, такі як:

  • снаряди для основної гармати зберігаються безпосередньо під вежею;
  • поганий захист від сучасних протитанкових систем;
  • відсутність сучасної бортової електроніки.

Т-90М виглядає так само вразливим, як і інша російська бронетехніка, для протитанкової зброї західного виробництва.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: