ЗСУ з допомогою HIMARS вивели з ладу дорогі російські РЛС «Зоопарк-1» і РЕБ «Борисоглібськ-2»

Підпишись на нас:

Сили спеціальних операцій вразили своїм швидким плануванням та майстерністю. Вони вивели з ладу два “музичних” комплекси – РЛС 1Л259 “Зоопарк-1” і РЕБ “Борисоглебськ-2”. Ця відважна операція була зафіксована прес-службою Сил спеціальних операцій Військових сил України в соціальних мережах.

Подробиці

Команди Спеціальних Сил Операцій провели розвідку позицій артилерійського розвідувального комплексу “ЗООПАРК-1” та станції РЕБ “БорисоГлібськ-2”. Важливу інформацію про розташування противника оперативно передали побратимам з ракетно-артилерійського підрозділу. Після чого по позиціям ворога були випущені ракети GMLRS М30А1 із системи HIMARS.

Артилерійський розвідувальний комплекс “Зоопарк-1” вражений точним ударом, повністю знищений з обслуговуючими його військовослужбовцями. Щодо станції РЕБ “Борисоглебськ-2”, згідно з відео, вона зазнала лише деяких пошкоджень, але у будь-якому випадку її не зможуть виконувати протягом певного часу.

Радіолокаційний комплекс 1Л259 “Зоопарк-1” призначений для розвідки вогневих засобів противника, розрахунку траекторій снарядів та ракет, а також коригування вогню. Сектор огляду комплексу становить до 90 градусів по горизонтальній площині і 40 градусів по вертикалі. Склад екіпажу складається з трьох осіб. Час розгортання комплексу займає 5 хвилин.

Автоматизований комплекс на гусеничній платформі МТ-ЛБ “Борисоглебськ-2”, призначений для радіоелектронного пригнічення супутникового зв’язку та радіонавігаційних систем. Він працює в діапазоні до 2000 Мгц, що дозволяє виявляти і пригнічувати всі УКВ-станції, включаючи мобільні телефони, GPS, крилаті безпілотні літальні апарати та радіостанції з псевдовипадковим зміщенням частот.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: