Українські водії готуються до нових штрафів за неробочі вогнегасники

Підпишись на нас:

Поліцейські інспектори зупинили авто для перевірки документів. Водій на легковому транспортному засобі не порушував ПДР. Попри відсутність зауважень поліцейські попросили показати аптечку та вогнегасник. В автомобілі все було відповідно до вимог ПДР.

Розвиток подій

Як повідомляє «Дорожній адвокат», далі була виконана перевірка термінів придатності. Аптечка та вогнегасник відповідали вимогам. Далі поліцейські почали перевіряти працездатність останнього. Вогнегасник виявився неробочим. Саме за це водію і був виписаний штраф та складена постанова відповідно до ч.1 ст.121 КУпАП. Також було додано: «За управління транспортним засобом з неробочим вогнегасником, що є порушенням п.31.4.1.7 ПДР».

І тут потрібно розбиратися, наскільки такий штраф є законним. Відповідно до зазначеного пункту в ПДР водій має пересуватися на авто з робочим вогнегасником, тип та кількість яких мають відповідати встановленим нормам. Також вони мають бути сертифіковані. Передбачено штраф в розмірі 340 грн за управління автомобілем, експлуатація якого заборонена.

Справу розглядав суд, адже водій звернувся за правовою допомогою. Рішення було винесено наступне, що управління автомобілем без аптечки та вогнегасника заборонено законом, проте відповідальність за неробочий вогнегасник відповідно до ч.1 ст.121 КУпАП не передбачено. В ст. 125 КУпАП зазначено, що в таких випадках поліція може винести лише попередження.

Суд розглянув всі обставини. Було з’ясовано, що авто не використовується для надання послуг з перевезення пасажирів. Справа була закрита за відсутності підстав щодо притягнення водія до адміністративної відповідальності.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: