Південна Корея демонструє концепцію танка нового покоління: непомітний для ворога

Підпишись на нас:

Південнокорейська компанія Hyundai Rotem продемонструвала концепт свого танка нового покоління з різними високотехнологічними рішеннями.

Подробиці

Новий основний бойовий танк під назвою K3 базується на модульній платформі з кабіною екіпажу спереду та силовою установкою позаду.

Низький силует танка зі зниженою видимістю в радіолокаційному та інфрачервоному діапазонах робить новий К3 практично непомітним для ворога. У той же час, протитанкові ракети та інші системи озброєння матимуть можливості невидимості завдяки інтеграції всередину вежі.

Корпус буде оснащений модульною системою броні зі сталі, кераміки та композитних матеріалів.

Серед його інноваційних характеристик – безпілотна вежа, яка включає дистанційно керовану 130-мм гладкоствольну гармату, і завдяки повністю автоматизованому заряджанню вимагає лише трьох членів екіпажу. Водій, навідник і командир танка розміщуються в бойовому відділенні, яке розташоване в броньованій капсулі в передній частині корпусу, ізольовано від автомата заряджання, а також від сховища боєприпасів у центрі танка.

K3 матиме бойову масу 55 тонн і буде оснащений дизельним двигуном, що дозволить танку розвивати максимальну швидкість 70 км/год і 50 км/год в умовах бездоріжжя з максимальним запасом ходу 500 км.

Армія Південної Кореї подала запит на розробку танка K3 до Об’єднаного начальника штабу, оскільки K2 Black Panther вже має максимальний потенціал. Перший прототип планують випустити в 2030 році.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: