Розмитнення автомобілів через “Дію” стане дешевшим і простішим, але не для всіх

Підпишись на нас:

Завдяки новому підходу до розмитнення авто, автомобілі які за віком не старші 10 років будуть розмитнюватися по іншій схемі.

Подробиці

У Мінцифри розповіли про нову схему розмитнення авто з допомогою застосунка «Дія». Тепер в цій схемі буде задіяно тільки два збори розраховані за спец-схемою: акциз і податок на додану вартість.

Найважливіше спочатку розрахувати так звану «Ставку», яка складається з: базової ставки (0,70-2,07 – в залежності від віку авто) помноженої на коефіцієнт і помножених на курс євро за даними НБУ.

Розмитнення через «Дію»

Для визначення коефіцієнта потрібно перемножити наступні показники:

  • об’єм двигуна в сантиметрах кубічних;
  • тип двигуна – 1 для бензин/газ, 1.2 для дизеля, 0.5 для гібридів, 0 для електромобілів);
  • ексклюзивність 1 для типових машин і 2 для колекційних чи рідкісних авто.

Розмитнення через «Дію»

Для розрахування акцизу потрібно пораховану «Ставку» поділити на балансуючий коефіцієнт (2). ПДВ ж визначається множенням «Ставки» на балансуючий коефіцієнт і на 20 відсотків.

Розмитнення через «Дію»

Що змінилося

Важливим доповненням до нововведення є те, що тепер всі ці формули можна забути і для розмитнення достатньо буде просто ввести в «Дію» номер VIN-коду авто. При цьому розрахунки будуть проведені автоматично. Там же ви зможете провести оплату митних платежів і зареєструвати ввезене авто.

Якщо ви збираєтесь пригнати Audi A6, яка була виготовлена в 2006 році і в якої двигун має об’єм 2 літра, то тепер доведеться заплатити за розмитнення 80 130 грн, тоді як раніше це коштувало майже 144 000 грн.

Але більш свіжі автомобілі стануть трошки дорожчими в розмитненні. «Тойота Королла» минулого року випуску з 1.6-літровим двигуном зараз в розмитненні коштує 131 500 грн, а через «Дію» таке авто можна буде розмитнити за 137 000 грн.

Щоб онлайн-розмитнення запрацювало чекаємо на ухвалення законопроектів 7466 і 7468. Які можуть бути проголосовані вже в лютому.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: