Франція підтвердила поставку в Україну системи ППО SAMP/T

Підпишись на нас:

Президент Франції Емануель Макрон 19 червня підтвердив поставку в Україну франко-італійської системи ППО SAMP/T.

Подробиці

«Я радий повідомити моїй італійській колезі Джорджії Мелоні, що франко-італійський SAMP/T зараз розгорнутий і працює в Україні, де він захищає ключові об’єкти та життя людей», — сказав Макрон.

Цю заяву він зробив під час виступу в Парижі на конференції з ППО, що зібрала міністрів оборони ЄС, військових чиновників США та НАТО, а також керівників промисловості.

SAMP/T, також відома як MAMBA, є першою в Європі системою протиракетної оборони великої дальності. Вона має допомогти впоратися з атаками російських безпілотників, ракет і авіації. Система має радар і пускові установки з вісьмома ракетами Aster, з радіусом дії близько 100 км.

SAMP/T — це ракетна система «земля-повітря» (SAM) 21-го століття, розроблена MBDA для захисту об’єктів і розгорнутих сил від ракетних загроз і літаків, замінюючи всі існуючі системи «земля-повітря» середньої дальності.

У MBDA кажуть, що система SAMP/T розроблена для задоволення потреб протиповітряної оборони середньої та великої дальності (проекція сил, захист важливих районів). Він може працювати в автономному режимі або систему можливо інтегровати у скоординовану мережу.

Система SAMP/T є частиною інтегрованої протиповітряної та протиракетної оборони НАТО.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: