Майно заводу «Богдан» викупив фонд Сергія Притули: 20 позашляховиків Kia KM450 для ЗСУ

Підпишись на нас:

За даними системи Prozorro було проведено повторний аукціон з продажу майна боржника АТ «АК «Богдан Моторс». Компанія збанкрутувала, тож рухоме майно виставили на продаж. Його викупив фонд Сергія Притули, а саме: 20 позашляховиків Kia KМ450.

Подробиці

Кожну одиницю рухомого майна було оцінено в 128 тисяч гривень. Це був повторний аукціон, оскільки на першому не було викуплено лот. Другий етап проводили з метою зниження початкової вартості та пошуку покупця. Лот викупив фонд Сергія Притули.

Позашляховик Kia KM450

Детальніше про KIA KM450

Позашляховики цієї моделі випущені в Південній Кореї. Це легкий вантажний автомобіль у вигляді пікапу, подібний до M715. Вантажопідйомність на дорогах з твердим покриттям та на бездоріжжі відповідно 1530 кг та 1330 кг. Також на причепі може переміщати вантаж до 2000 кг. Загальна вага спорядженого авто складає 3 600 кг.

Вони є ліцензійною версією американського Kaiser Jeep M715, який використовувався у часи війни у В’єтнамі. Призначення Kia KM450 — буксирування артилерійських установок та мінометів.

Kia KM450

В Україні призначення позашляховиків було наступним. Вони мали замінити КШМ Р-125  на базі УАЗ-3151. Також вони мали слугувати базою для КШМ типу К1450-06. Корпорація «Богдан» спільно з НВО «Практика» використовували шасі Kia KM450 для створення броньованої автівки « Барс-6».

Залишок позашляховиків викуплені, а першопочаткова вартість складала 19,77 млн грн. Торги відбулися за голландською системою, за якою відбувається поступове зниження цін. В них приймали участь лише двоє учасників.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: