Танки Challenger 2 були помічені на передовій

Підпишись на нас:

Збройні сили України відправили на передову нещодавно отримані основні бойові танки Challenger 2.

Подробиці

Поставлені Великобританією танки були сфотографовані, коли проїжджали лісом на сході України.

«Челленджер 2» — добре броньований і високомобільний танк, призначений для використання в зоні прямого вогню. Його основна роль – знищити або нейтралізувати броню. Однак він також має здатність вражати як жорсткі, так і легкі цілі та може діяти в широкому спектрі конфліктів високої інтенсивності.

Машина оснащена 120-міліметровою нарізною танковою гарматою L30 з осколково-фугасною головкою (HESH). Додаткове озброєння складається зі ланцюгової гармати калібру 7,62 мм і кулемета загального призначення калібру 7,62 мм.
Україна отримала партію Challenger 2 в рамках військової допомоги Великобританії з метою протистояння російським військам у східній і південній частинах країни.

У 2022 році уряд Великої Британії надав Україні військову допомогу на суму 2,3 мільярда фунтів стерлінгів, і прем’єр-міністр зобов’язався зрівнятися з цим показником у 2023 році, вже поставивши понад 10 000 протитанкових ракет, 100 000 артилерійських боєприпасів (ще 100 000 заплановано на поставку в 2023 році), понад сотню зенітних установок, самохідну артилерію та підготували понад 15 000 новобранців ЗСУ за підтримки наших союзників.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: