Rheinmetall відправить в Україну більше танків Leopard 2A4

Підпишись на нас:

Німецький оборонний конгломерат Rheinmetall у вівторок підтвердив, що поставить Україні додаткові танки Leopard 2A4.

Подробиці

Згідно з прес-релізом Rheinmetall, у квітні 2023 року уряди Нідерландів і Данії оголосили про намір спільно придбати основні бойові танки Leopard 2 A4 для України.

Тому уряд Нідерландів уклав контракт з Rheinmetall на постачання чотирнадцяти танків Leopard 2A4, вартістю близько трьох мільйонів євро. Уряд Нідерландів і Данії спільно фінансують замовлення в рамках міжнародної танкової коаліції для ефективної підтримки України.

Угоду про це нещодавно підписали офіційні особи Нідерландів, Данії та Німеччини та представники Rheinmetall.

Перший транспортний засіб заплановано на поставку в січні 2024 року, а останній – протягом року. Машини є модернізованими танками Leopard 2A4, придбаними Rheinmetall із запасів країн-користувачів.

Угода підкреслює роль Rheinmetall, як важливого постачальника матеріальних засобів для українських збройних сил. Це лише одна із сфер підтримки оборонної війни України від технічного підприємства з Дюссельдорфа. Водночас Rheinmetall є єдиним джерелом великої кількості поставок нових боєприпасів середнього та великого калібру для країни, що перебуває у війні, зокрема 20-мм снарядів для автоматичної гармати БМП Marder та 105-мм і 120-мм танкові боєприпаси для основного озброєння української армії Leopard. Незабаром також буде готова до відвантаження перша партія 35-мм боєприпасів для зенітного танка «Гепард».

Rheinmetall також відіграв важливу роль у постачанні українським військовим значної кількості бойових машин через багатосторонні програми обміну «Ringtausch» з країнами-партнерами або шляхом прямих поставок. Так, ще в березні 2023 року компанія Rheinmetall на замовлення уряду Німеччини відправила в Україну двадцять бойових машин піхоти Marder. Друга партія з двадцяти цих випробуваних автомобілів має бути відправлена ​​цього літа.

До кінця 2023 року Rheinmetall також поставить в Україну 26 новітніх військових вантажівок і дві найсучасніші системи ППО. Зусилля підтримки також охоплюють мобільні системи розвідки SurveilSPIRE з денними та нічними камерами та міні-дронами з автопілотом. Група також постачає Україні систему польових госпіталів, що складається з контейнерів і наметів, а також мобільну хірургічну станцію на базі контейнерів для первинної терапії травмованих випадків, обидва з яких стануть важливим джерелом підтримки українських військових у майбутньому.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: