Уряд Швейцарії відмовився продати Україні танки Leopard 1

Підпишись на нас:

Федеральна рада Швейцарії в середу відхилила запит державної оборонної компанії Ruag про продаж Україні 96 основних бойових танків Leopard 1A5.

Подробиці

У прес-службі уряду повідомили, що таке рішення мотивовано нейтральним статусом Швейцарії.

«28 червня Федеральна рада відхилила запит Ruag AG щодо експорту 96 танків Leopard 1A5, призначених для України, оскільки це не відповідає чинному законодавству. Тому компанія надала пріоритет зобов’язанням Швейцарії як нейтральної країни», – йдеться в заяві.

Відмова стосується 96 неробочих танків Leopard 1, які зараз зберігаються в Італії та є власністю Ruag. Пропозиція полягала в тому, щоб транспортні засоби були відремонтовані в Німеччині, а потім відправлені в Україну.

Швейцарія здавна дотримується військового нейтралітету з добре озброєним військом, і ця країна, що не має виходу до моря з населенням 8,8 мільйона осіб, має обов’язковий призов на військову службу для чоловіків.

Давня традиція нейтралітету стала предметом гарячих дискусій після повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року.

Хоча багата альпійська країна, яка не є членом Європейського Союзу, наслідувала приклад блоку щодо санкцій проти Москви, вона досі демонструє мінімальну гнучкість щодо свого військового нейтралітету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: