США надішлють в Україну бронетехніку ти боєприпаси для ППО

Підпишись на нас:

Міністерство оборони США заявило, що надішле Україні артилерійські боєприпаси, зброю та припаси на суму до 500 мільйонів доларів США в рамках свого останнього пакету фінансування, щоб допомогти країні захиститися від Росії.

Подробиці

Пакет важкого озброєння, боєприпасів і бронетехніки для України включає додаткові боєприпаси для систем ППО Patriot і NASAMS, бойових машин піхоти Bradley, бронетранспортерів Stryker, протитанкових систем, високошвидкісних протирадіаційних ракет, критичних боєприпасів, та інше обладнання, щоб допомогти Україні відбити загарбницьку війну Росії.

«Сполучені Штати продовжуватимуть працювати зі своїми союзниками та партнерами, щоб надати Україні можливість задовольнити її потреби на полі бою та довгострокові потреби у допомозі у сфері безпеки», — йдеться у повідомленні.

Пакет фінансуватиметься через програму Presidential Drawdown Authority, яка дозволяє президенту США передавати товари та послуги зі запасів США без схвалення Конгресу під час надзвичайних ситуацій, що означає прискорену доставку військового обладнання.

Це сорок перший пакет військової допомоги, схвалений Сполученими Штатами для допомоги Україні після повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року. Загальна сума військової допомоги США Києву становить понад 40,5 млрд доларів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: