За допомогою танків і безпілотників: українські війська прорвали оборону РФ під Бахмутом

Підпишись на нас:

Після низки успішних операцій на південь від Бахмуту ЗСУ перемістили свою увагу на північну частину регіону. Головною віссю наступу стало Слов’янське шосе, де росіяни використовували густі ліси вздовж дороги, щоб приховати розгалужену мережу окопів.

Подробиці

Українська 30-та механізована бригада нещодавно опублікувала відео, на якому показало, як саме ЗСУ вдалося прорвати оборону РФ. Як бачимо, росіяни розробили дуже довгу систему окопів, а це означає, що використання традиційних засобів, таких як міномети та артилерія, є вкрай неефективним. Саме тому українці вирішили розгорнути кілька екіпажів штурмових безпілотників, щоб точно поцілити в росіян. На відміну від артилеристів і мінометників, які стріляють снарядами наосліп, оператори безпілотників бачать ціль прямо і можуть скидати фугасні снаряди точно на місце розташування російських військ. Такий підхід істотно підвищує ефективність і дозволяє завдати противнику відчутних втрат в перші 20 хвилин.

За допомогою танків і безпілотників: українські війська прорвали оборону РФ під Бахмутом

Після завершення першого етапу операції українці викотили танки та розгорнули нищівний вогонь по найближчих відгалуженнях траншейної мережі. Це не тільки дозволило підірвати російську оборону, зруйнувавши головні укріплення, але й відкинуло росіян від зовнішнього краю, давши деякий простір українським штурмовим частинам для входу в перші траншеї. Незабаром позиції були захоплені, і було видно, як українські військові сидять і курять перед наступним штурмом. У результаті злагоджених дій різних загонів українці просунулися до 1 км.

Російські війська спробували компенсувати втрати землі шляхом контратаки. Проте їх ціль була дещо в іншому районі – під Берхівкою. І це не дивно, тому що становище росіян у цьому селі було дуже важким, і з кожним днем ​​утримувати це поселення ставало все важче і важче.

За допомогою танків і безпілотників: українські війська прорвали оборону РФ під Бахмутом За допомогою танків і безпілотників: українські війська прорвали оборону РФ під Бахмутом

Тому росіяни вирішили хоча б повернути контроль над лісами навколо водойми, щоб підвищити стійкість своїх флангів. Українські бійці зустріли російські штурмові підрозділи вогнем. Українська артилерія працювала з високою інтенсивністю, і зовсім скоро оператори українських безпілотників помітили, як російські військові зібрали свої речі та розійшлися.

Тим часом українські війська продовжували повільно активізувати свої дії на північ від Бахмута. Головна мета цього угруповання сил полягала в тому, щоб розрізати плацдарм, який російські війська створили на захід від Соледара, і створити умови для оточення Соледара і Бахмута. Зважаючи на рельєф області, можна швидко зрозуміти, що найважливішим населеним пунктом цього регіону є Яковлівка. Яковлівка розташована на пагорбі і над Соледаром, і над Бахмутом, тому, прорвавши тут російську оборону, ЗСУ відкриють доступ до російського тилу.

Нещодавно оприлюднені кадри свідчать, що українці вже почали артилерійську підготовку по цьому населеному пункту. Російські сили дуже добре розуміють цінність цього села. Тому вони не економлять ресурсів на цьому напрямку і намагаються будь-якими способами, включно з надзвичайно ризикованими авіаударами, ліквідувати 10-ту та 109-ту десантно-штурмові бригади, які відповідають за цей регіон. Український винищувач помітив один із таких російських винищувачів посеред завдання та збив російський винищувач, врятувавши десятки солдатів свого загону, запобігши нищівному ракетному удару.

Російська авіація залишається величезною загрозою для українських військових, тому поставки ЗРК, у тому числі переносних, кардинально змінюють ситуацію.

Джерело:Euromaidanpress

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: