Україна та Словаччина спільно створюватимуть 155-мм артилерійські системи

Підпишись на нас:

Українські ЗМІ повідомляли, що Україна і Словаччина планують спільно розробити нову 155-мм самохідну гаубицю для Збройних сил країни.

Подробиці

За інформацією «Мілітарного», словацька Konstrukta Defence та український Краматорський завод важкого верстатобудування обговорюють плани щодо запуску спільного виробництва 155-мм артилерійських систем.

«Наша мета — створити функціональний прототип нової гаубиці протягом одного року», — говорить Олександр Гурскі, директор Konstrukta Defence.

Обидві компанії вже підписали меморандум про співпрацю. Це підтвердив і директор Краматорського заводу важкого верстатобудування Віталій Загудаєв. Компанії також домовилися про інші види спільної діяльності.

«У «Конструкта Дефенс» ми знайшли хорошого та надійного партнера, з яким розвиваємо проекти в галузі мінометів, боєприпасів, модернізації проекту «Богдан», розробки нової 155-мм гаубиці», — сказав Загудаєв.

За словами Олександра Гурського, співпраця почала розвиватися через те, що українці залишилися задоволені словацькими гаубицями Zuzana 2, які ЗСУ замовили влітку 2022 року. Останні з них надійшли в Україну в січні 2023 року.

Ця співпраця породила ідею створення абсолютно нової гаубиці, в яку кожна зі сторін вкладе максимум своїх можливостей і технічних рішень.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: