Пошкоджені в Україні танки Leopard не ремонтують через суперечки між Німеччиною та Польщею

Підпишись на нас:

Як повідомляє Der Spiegel, між Берліном і Варшавою триває суперечка щодо створення спільної майстерні з обслуговування танків Leopard. Цех покликаний забезпечити швидкий ремонт та технічне обслуговування поставлених в Україну систем озброєння, які пошкоджені чи зношені в бою.

Подробиці

Німецький міністр Пісторіус оцінив вартість так званого центру обслуговування приблизно в 150 мільйонів євро. Однак через два місяці після першої зустрічі в Рамштайні німецько-польський танковий проект не досяг жодного прогресу. Натомість Берлін і Варшава вперто домовляються про деталі структури спільного підприємства. Незважаючи на те, що проект контракту був доступний кілька днів, він не був підписаний через різні спірні моменти.

За планом два німецькі виробники танків, Rheinmetall і Krauss-Maffei Wegmann (KMW), сформували робочу групу. Разом із державним польським виробником зброї PGZ планувалося створити спільну танкову майстерню на польських підприємствах у Глівіце та Познані. Витрати на утримання Leopards покривав би уряд Німеччини.

Однак інсайдери кажуть, що проект поки що гальмується Польщею. Наприклад, польська компанія PGZ представила дуже своєрідні ідеї щодо вартості роботи над танками, при цьому інсайдери говорять про «досить великі ціни». Наприклад, PGZ хоче стягувати понад 100 000 євро за так звану «первинну діагностику» баків, тоді як у Німеччині за цю діагностику зазвичай стягують лише близько 12 000 євро. Крім того, PGZ не хоче брати на себе жодних гарантій на ремонт, що також абсолютно незвично.

Джерело:Euromaidanpress

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: