В Україні водій платить за порушення пасажирів

Підпишись на нас:

У деяких випадках водієві доведеться платити штрафи пасажирів, якщо вони порушують правила. Варто зазначити, що насамперед це стосується необхідності використання ременів безпеки. Адже це одне з ключових правил, яке прописано в українських правилах дорожнього руху для пасажирів.

Штраф за непристебнутий ремінь

Багато пасажирів або не хочуть пристібатися, або взагалі не знають про те, що в машині є ремені безпеки на задньому ряду. Але це не є виправданням перед законом. Існують фундаментальні правила, які не можна порушувати, якщо ви перебуваєте в автотранспорті. Порушення правил використання ременя безпеки в Україні оцінюється в 510 гривень.

Але існує нюанс: це штраф за один непристебнутий ремінь. Якщо в авто непристебнуті 4 пасажири і один водій, то штраф зросте в 5 разів, 2550 гривень відповідно в підсумку. Виплачувати буде сам водій, але в деяких випадках штраф можуть виписати і на пасажира. Усе залежить від ситуації і рішення ухвалюватимуться індивідуально.

Винятки з правил

Відповідно до ПДР ременями безпеки в місті можуть не користуватися виключно:

  • водії та пасажири з інвалідністю, якщо вона заважає їм пристебнути ремінь;
  • водії та пасажири оперативних транспортних засобів.

Крім цього, у ПДР сказано, що діти зі зростом до 145 сантиметрів мають використовувати автокрісла.

Важливо знати: за межами населених пунктів за ПДР України повинні пристібатися всі учасники дорожнього руху. Окремий штраф передбачений за те, що водій і пасажири не використовують ремені безпеки і при цьому авто потрапляє в ДТП. За таке порушення доведеться заплатити від 2400 до 8500 гривень.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: