Як перевірити та сплатити нові штрафи за порушення ПДР

Підпишись на нас:

На сьогоднішній день камери автофіксації реєструють випадки перевищення швидкості або інші правопорушення. Хоч ця інновація на дорогах вже досить давно, для більшості водіїв новина про штрафи досі стає несподіванкою.

Які існують сервіси перевірки штрафів за порушення ПДР:

  1. Електронний кабінет водія. Сервіс перевірки адмінправопорушень. Цей варіант оплати дає змогу перевірити та оплатити адміністративні правопорушення. Крім того, ви можете отримати детальну інформацію про своє посвідчення;
  2. Додаток “Штрафи ПДР”. Цей додаток дає змогу виконати пошук постанов, оформлених на транспортний засіб, а також оформити підписку на отримання повідомлень про винесення нових постанов. У ньому можна оперативно отримувати повідомлення про нові постанови або зміни їх статусу.
  3. Додаток “Штрафи UA”. За допомогою застосунку водії зможуть не тільки сплатити штраф, а й перевірити статус та історію оплат. Перевірити наявність штрафів у застосунку можна за номером водійського посвідчення, ІПН або за серією та номером штрафу.
  4. Telegram-бот. Це офіційний бот МВС. Тут також можна перевірити наявність штрафу за ПДР.

Важливо знати, що в разі сплати в десятиденний термін від дати виписаної постанови передбачена знижка 50%. Штраф за перевищення швидкості на 20 км/год – 340 грн, на 50 км/год – 3400 грн і в випадку правопорушення з спричиненням аварійної ситуації – 850 грн, але в такому випадку можливе і позбавлення прав.

Оплатити штрафи потрібно в 30-дневний термін, а оскаржити постанову водій може в суді на протязі 10 днів з моменту появи штрафу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: