ЗРК «Бук-М1», подібний до того, який збив рейс MH17, знищений за допомогою HIMARS

Підпишись на нас:

Згідно з твітом від “Clash Report” 25 липня 2023 року український удар з реактивної системи високої мобільності М142 (ХІМАРС) успішно знищив російську систему ППО «Бук-М1».

Подробиці

«Бук-М1» — це система протиповітряної оборони, яка була використана для збиття «Боїнга 777» Malaysia Airlines у 2014 році, що росіяни марно заперечують, незважаючи на всі докази, зібрані на місці та західними спецслужбами.

Зенітно-ракетний комплекс «Бук-М1», розроблений «Алмаз-Антей» і ММЗ (на шасі GM) у 1972 році, є системою озброєння середньої дальності, яка спочатку була розроблена Радянським Союзом, а потім Росією. З моменту введення в озброєння в 1979 році він відіграє вирішальну роль у різноманітних збройних конфліктах по всьому світу. Це вдосконалена версія свого попередника Бук-1.

Зі своїми можливостями середньої дальності «Бук-М» може вражати цілі на відстані від 3,3 до 35 кілометрів. Він також має здатність вражати цілі на висоті від 15 метрів до 22 кілометрів, що дозволяє нейтралізувати повітряні загрози різних типів, включаючи бойові літаки, гелікоптери та безпілотники противника. Крім того, він також оснащений для боротьби з крилатими ракетами, забезпечуючи певний захист від атак з повітря.

Бук-М1 оснащений 4 ракетами вагою 690 кг і здатний маневрувати ними в польоті для супроводу та точного ураження цілей. Ці ракети мають різне корисне навантаження, включаючи осколково-фугасні боєголовки, і можуть розвивати швидкість 3 Маха (3704 км/год).

Бук-М1 брав участь у кількох великих конфліктах. Деякі з конфліктів, де використовувався «Бук-М», включають війну в Південній Осетії 2008 року, війну в Нагірному Карабаху 2020 року та російсько-українській війні.

Зенітні комплекси «Бук» можуть встановлюватися на конкретне шасі автомобіля, що дозволяє їм легко переміщатися на полі бою та забезпечувати захист з повітря скрізь і коли це необхідно.

Знищення такого типу техніки завжди є значним, враховуючи визначну роль безпілотників у конфліктах. Крім того, з анонсованим постачанням винищувачів F-16 в Україну знищення зенітної техніки підвищить ефективність авіаударів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: