Експерти розповіли, чи зможе Leopard 1 дати гідну відсіч російським танкам

Підпишись на нас:

Німеччина дозволила передати з промислових запасів танки Leopard 1, до ЗСУ. Йдеться про 88 одиниць техніки. Але залишається відкритим питання, чи зможе цей танк протистояти російським бойовим машинам.

Подробиці

Leopard 1 був випущений ще в 1964 році. Хоч він і має за плечами багату історію, але і зараз може дати гідну відсіч техніці ворога.

Наприклад модифікація Leopard 1A5, випущена в 1987 році на 3 роки молодша за російський Т-64БВ. Після модернізації німецький танк отримав ряд доповнень, а саме: покращений захист, у озброєння з’явився стабілізатор і нова прицільна система управління вогнем EMES 18 за допомогою комп’ютера. По технічній частині в танк встановили двигун потужністю 830 к.с., який заправляється дизелем. Самі ці зміни роблять танк достатньо серйозним конкурентом візаві на полі бою (Т-64БВ, Т-72Б, Т-80). 105-мм гармата Leopard 1A5 заряджена натівським снарядом здатна пробивати броню на 450-500мм, з відстані до 2 км. Цей показник аналогічний можливостям 125-мм снаряду «Манго».

Та крім технічної переваги важлива також і кількісна перевага над ворогом. Саме над цим зараз активно працює наш уряд в співпраці з західними союзниками України.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: