Отримати посвідчення водія стало значно складніше: підписано та опубліковано новий закон

Підпишись на нас:

Майбутнім водіям дозволено самостійно вивчати теоретичну частину. За бажанням людина може звернутися до спеціалізованих шкіл. В Будь-якому випадку складати іспит необхідно в сервісному центрі МВС.

Кілька днів тому, а саме 26 липня, президентом України був підписаний закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запровадження адміністративної відповідальності у сфері підготовки та допуску водіїв до керування транспортними засобами» — №7354. Його вже опубліковано в «Голосі України». Головна мета закону полягає в посиленні контролю у сфері підготовки та допуску водіїв до керування та зменшення ризику корупційних інцидентів.

Після вивчення теорії та складання іспиту водії не отримує відразу посвідчення. В цьому випадку він має доступ до початку практичної частини — водіння під наглядом інструктора на спеціально обладнаному автомобілі. Варто звернути увагу, що інструктор повинен бути акредитованим.

В законі також вказані розміри штрафів для автошкіл — від 8500 до 13600 грн. за порушення порядку підготовки кандидатів у водії, та держустанов з акредитації таких навчальних закладів за порушення порядку їхньої акредитації передбачено від 8500 до 51000 грн.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: