В Україні помітили рідкісний інженерний автомобіль БТМ-3

Підпишись на нас:

В Україні засвітився рідкісний інженерний автомобіль БТМ-3 для риття траншей, інформує Forbes.

Подробиці

Зазначена машина, попри відсутність бронювання, має важливе значення. Цей 37-тонний гігант поєднує в собі шасі важкого артилерійського тягача АТ-Т та базу дизельного двигуна від Т-54, а також обладнання в стилістиці екскаватора та бензопили.

Місія БТМ-3 – риття траншей глибиною 1,5 метра та шириною до 0,9 м. Швидкість копання – до 700 м/год. Це виявляється досить ефективним, особливо для оперативного створення траншеї. Не виключено, що саме машини цього типу були використані Росією для побудови довгих окопів уздовж фронтової лінії.

Українська армія має приблизно десяток таких авто. Відео, опубліковане в мережі, було знято в Запорізькій області, де ведуться основні наступальні операції з боку ЗСУ.

Якщо російська сторона рила окопи для стримування ЗСУ, то українська тактика передбачає копання траншей для закріплення на звільнених територіях.

– Робота траншейних машин і бульдозерів буде підкріплена традиційними лопатами з метою забезпечення захисту солдатів і техніки, – зазначають західні аналітики у статті “Російський шлях війни”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: