Яке покарання чекає за використання підроблених водійських посвідчень

Підпишись на нас:

Все частіше у новинах можна прочитати про затримання порушника правил дорожнього руху, що має при собі підроблені водійські посвідчення. При допиті правопорушник зізнається, що придбав свої права в інтернеті. Коли ж інспектор пробиває документ у базі, то переконується, що права є недійсними або видані на ім’я іншої особи. Зловмисники беруть дані дійсних посвідчень та створюють підроблені документи.

“Пам’ятайте, за використання підроблених документів теж передбачено відповідальність частиною 4 статті 358 Кримінального кодексу України. Це карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років”, – підсумували в ГСЦ МВС.

Головний сервісний центр МВС, як державний орган, який у своїй роботі стикається з виявленням підроблених посвідчень водія, постійно застерігає на своїх інформаційних ресурсах про кримінальну відповідальність як за купівлю фальшивих документів, так і за їх створення.

Наголошую, що єдиний законний спосіб отримати посвідчення водія – це пройти 2 курси навчання в акредитованій автошколі та успішно скласти теоретичний та практичний іспити в сервісному центрі МВС.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: