Як онлайн передати права на керування авто за допомогою послуги належного користувача

Підпишись на нас:

Належним користувачем є людина, що на законних підставах користується автомобілем, яке не є її власністю. Оформити належного користувача для транспортного засобу важливо, адже в такому разі за порушення правил дорожнього руху штрафи оплачуватиме водій, що перебував за кермом, а не фактичний власник.

Автоматизація всіх процесів дозволяє скористатися послугою як у сервісному центрі МВС, так і й онлайн у застосунку Дія та Електронному кабінеті водія. Дана послуга є безкоштовною для всіх громадян України.

Як онлайн передати права на керування авто за допомогою послуги належного користувача

Деталі

Процес розгляду онлайн заявок є автоматичним, близько 5 хвилин необхідно буде почекати на обробку запитів. Після очікування у водія, якого призначили належним користувачем, на екрані серед документів в застосунку Дія та в Електронному кабінеті водія з’являється свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Пам’ятайте, що призначення належного користувача не означає передавання майнових прав. У особи, яку призначають належним користувачем є тільки підстави законно користуватись авто, мотоциклом або вантажівкою. Тобто, керувати транспортним засобом – можна, а продавати його замість власника – ні.

Також слід зауважити, що за одним транспортним засобом може бути призначений лише один належний користувач. Призначення реєструється на певний термін – на який саме обирає власник транспортного засобу. Це може бути від одного дня і до кількох років. Скасувати призначення належного користувача завчасно, якщо виникла така потреба, тобто, до вичерпання терміну призначення, можна через Електронний кабінет водія або у сервісному центрі МВС.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: