ДВЗ

Представили гібридний літаючий автомобіль Aska A5 з вертикальним зльотом і посадкою

На виставку 2023 CES нова компанія Aska Group з Каліфорнії привезла свій новий літаючий автомобіль Aska A5.

Подробиці

Літаючий автомобіль вже був навіть попередньо проданий прямо під час презентації із заставою в 5000 доларів США, а офіційна ціна, як очікується, становитиме 789 000 доларів США.

Aska A5 — це літаючий автомобіль eVTOL (електричний апарат вертикального зльоту та посадки). Теоретично він може злітати та приземлятися будь-де, куди може дістатися гелікоптер, і він навіть більш гнучкіший в цьому плані через габарити. Коли Aska A5 рухається по землі, крила втягуються, габаритні розміри еквівалентні позашляховику, і в водія не виникне ніяких труднощів з керуванням.

З точки зору інтер’єру, стиль досить високотехнологічний, а також повний екранів, що трохи нагадує стиль Mercedes-Benz EQS. Розділений екран і навігація в реальному масштабі тут є проблемою.

Крім того, автомобіль також має віртуальну кнопку перемикання передач при їзді “PRND” і  “V, F” для польоту. Кермо нагадує штурвал і виконано в стилі Tesla Yoke. Чотири місця можуть задовольнити потреби щоденних поїздок.

Цей автомобіль використовує гібридну систему збільшеного радіусу дії. При русі по суші максимальна швидкість може досягати 113 км/год. Виробник не розголошує дальність ходу даного автомобіля, але, посилаючись на неофіційну інформацію, можна припустити, що це близько 600 кілометрів.

Звичайно, суть літаючої машини полягає в польоті. Він оснащений 6 пропелерами. Коли літаюче авто піднімається на певну висоту, крила з обох сторін можуть змінювати кути, щоб завершити політ. Відстань польоту в повітрі становить 402 кілометри. Не хвилюйтеся, якщо в повітрі трапиться раптова механічна несправність. Машина оснащена парашутом, який можна використовувати в екстрених випадках для забезпечення безпечної посадки.

Останні публікації

Названо 5 бюджетних вживаних автомобілів із необмеженим ресурсом

Купівля авто на вторинному ринку за 250 000 грн - посильне завдання навіть для водія-початківця.…

8 години тому

Експерти замислилися над тим, як Україна модернізує списану систему ППО С-200 для збивання російських літаків

Українські військові збили російський стратегічний бомбардувальник Ту-22М, а також два літаки-розвідники А-50 ракетами С-200, яким…

9 години тому

Ізраїль представив нове ефективне рішення для захисту танків від атак безпілотників

Israel Aerospace Industries (IAI) представила рішення для усунення вразливості танків до боєголовок, які запускаються багатороторними…

10 години тому

Українські артилеристи знищили рідкісний арктичний варіант російського ЗРК

З'явилося нове відео, на якому показано ураження українськими військами рідкісного російського арктичного варіанту ЗРК ТОР.…

11 години тому

Броня БМП Bradley врятувала життя бійців ЗСУ під час атаки російського «Ланцета»

Російський боєприпас «Ланцет», більш відомий як безпілотник-смертник, вразив український «Бредлі», але броня БМП врятувала екіпаж…

12 години тому

Автомеханік розповів, як точно дізнатися залишок палива в баку автомобіля

Кожен водій під час руху повинен розуміти, скільки палива залишилося в баку його авто. На…

13 години тому