42% українців не можуть скласти іспит на отримання водійського посвідчення

Підпишись на нас:

Стати власником водійського посвідчення з кожним роком бажає все дедалі більше українців, але всі стикаються з, на перший погляд, складною перепоною – складанням іспиту.

Щоб отримати водійські права необхідно скласти теоретичний та практичний іспит, а як правило, це дається не кожному з першого разу. Згідно статистики, найскладнішим для юних водіїв є не практика, а теорія.

В Головному сервісному центрі МВС вирішили розповісти, скільки українців за 2022 рік склало іспит на право керуванням транспортним засобом різних категорій. Офіційно за минулий рік, попри війну, в автошколах зареєстровано 776 622 іспитів з теорії, але успішно складено було 323 076. Тобто 42% українців не змогли з першого разу скласти теоретичний іспит на право керування транспортним засобом.

Якщо взяти до уваги статистику складання практичного іспиту, то вона кардинально відрізняється. Практичний іспит склали 680 039 раз, що на майже 100 000 менше за теоретичний, але серед них успішними є 423 848. Тому практику з першого разу на відмінно складає 62% українців.

Хочемо наголосити, що в Україні змінилася процедура отримання водійського посвідчення. Також в МВС наголошують, що сама процедура буде мати більш суворі обмеження та правила.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: