Їх всього 11: опублікували список законних підстав для зупинки автомобіля поліцією

Підпишись на нас:

Зупинка автомобіля поліцією – ситуація, з якою стикається кожен автомобіліст. Важливо знати, що в Україні існує всього 11 законних підстав для зупинки транспортного засобу. Всі вони чітко перераховані в ст. 35 Закону “Про Нацполіцію”.

Подробиці

Коли поліцейський зупиняє автомобіль, він зобов’язаний представитися і чітко вказати причину зупинки із зазначеного вище документа. Відсутність таких дій може бути трактована як самоуправство з відповідними правовими наслідками для співробітника поліції.

Перелік законних підстав для зупинки інспекторами виглядає так:

Список законних підстав для зупинки автомобіля поліцієюЗа наявності ознак самоуправства та інших незаконних дій інспектора водіям рекомендовано телефонувати за т/ф 0 800 500 202 або 102.

Будь-який виписаний штраф після безпричинної зупинки може бути скасований судом як незаконний. Тому юристи настійно рекомендують сміливо оскаржувати подібні дії поліції. Важливо знати свої права і відстоювати їх у разі неправомірних зупинок.

2 КОМЕНТАРІ

    • Украинский язык был звонкий и красивый. А теперь его превратили в помойку. Потому что думают не мозгами, а амбициями, которые никогда и ни к чему хорошему не приводили.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: