Верховна Рада відмовилася від впровадження спрощеного розмитнення автомобілів через “Дію”

Підпишись на нас:

Народні обранці більшістю голосів відкинули нову формулу розмитнення через “Дію”: Законопроєкт відправлено на доопрацювання. Дата розгляду оновленого документа не уточнюється.

Подробиці

Про провальні результати голосування громадськість дізналася від нардепа Ярослава Железняка, який є першим заступником Комітету ВРУ з питань фінансів, митної та податкової політики.

Автори законопроєкту №7466 пропонували дозволити розмитнення ввезених в Україну авто через “Дію”. Ініціатива передбачала прописування відповідних новацій у Податковому кодексі. Голоси “ЗА!” віддали 206 народних обранців із необхідних 225-и.

Провал голосування став головною сенсацією сесійного дня. Більшість експертів пророкували “безпроблемне затвердження ініціативи”, оскільки прихильниками розмитнення через “Дію” виступили такі відомі персонажі, як шеф Мінцифри Михайло Федоров і головний “фінансист-митник-податківець” Верховної Ради Данило Гетманцев.

За словами прихильників внесення змін до Митного кодексу, узаконення ввезених авто через держпортал зробило б процес розмитнення швидким, прозорим і без корупційної складової.

Проти законопроєкту виступили діячі з Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів, які занепокоїлися зниженням власних доходів через те, що прописана в документі формула нібито заохочує населення ввозити в країну старі авто.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: