Зміна гуми: в березні і листопаді на водіїв чекають нові штрафи

Підпишись на нас:

Нещодавно стало відомо, що українських водіїв чекають зміни в Правилах дорожнього руху. У Верховній Раді України зареєстровано законопроєкт №8369.

Деталі

Незабаром водіям потрібно буде більш прискіпливо відноситися до заміни гуми із зимової на літню та навпаки, адже це стане обов’язковим правилом. Згідно законопроєктом, тепер водіям буде встановлено часові рамки, коли вони мають здійснити заміну гуми. Розуміється, що за не дотримання цих правил водії будуть оштрафовані в сумі від 340 гривень.

Як йдеться у повідомленні, зимова гума має бути замінена до 31 березня, а літня гума буде заборонена з 1 листопада. Обов’язковою зимова гума буде для транспортних засобів, що важать понад 3,5 тонни.

Як пояснюють автори законопроєкту, що багато ДТП трапляються саме через невідповідну сезонну гуму.

8 КОМЕНТАРІ

  1. Ну ще зимою їздити на зимній хоч якось можна поняття хоча послідні зими досить теплі і по температурі третью частину зими можна по температурних показники їздити на літніх але щоб не можна їздити літом на зимній??????? Це просто корупція викачка грошей

  2. Зимою їздити на літніх колесах не можна. А чому не можна літом їздити на зимових колесах? Наші депутати тільки і видумують як ще той нарід обдерти щоб було з чого красти…

  3. Почему те кто придумывают Законы, в большинстве своем, одинакового уровня развития с теми кто следит за их выполнением? И те и другие не имеют поддержки большинства населения.

  4. А як щодо періодичних квітневих снігопадів? Шини мають мінятися згідно погодних умов в даній місцевості, а не згідно чиїхось розпоряджень і забаганок, від яких вона аж ніяк не залежить.

    • Якщо десь в січні перезутись на літні – це нормально, бо ж це до 31 березня, все ж логічно?

  5. Автор, прочитай законопроект. Я прочитав і не знайшов там ніяких штрафів за використання зимових шин літом. Суть законопроекту одна – експлуатація зимою автомобілів на літніх шинах заборонена.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: