Росія заявляє про «невразливість» БМП-3 до мін: військові дії демонструють протилежне

Підпишись на нас:

Нещодавнє твердження російського державного оборонного конгломерату «Ростех» щодо протимінної здатності бойової машини піхоти БМП-3 було зустрінуте скептично та здивувало військових експертів і аналітиків.

Подробиці

Твердження «Ростеху», озвучене медіа-фахівцями під час передачі російським військам чергової партії машин БМП-3, викликало дискусію через різкий контраст з характеристиками машини в реальних бойових діях, зокрема в Україні.

БМП-3

За словами представників Ростеху, машини БМП-3 виробництва Курганмашзаводу, дочірньої компанії холдингу «Високоточні системи» Ростеха, нібито здатні безпечно долати мінні поля без пошкоджень. Конструкція транспортного засобу, як стверджує Ростех, дозволяє йому проїжджати міни неушкодженим.

«Завдяки своїй легкій конструкції це обладнання здатне проїжджати над мінами без будь-яких пошкоджень», — йдеться в прес-релізі.

БМП-3, що прийшла на зміну знаменитій радянській БМП-2, має корпус і вежу, виготовлені з броні з алюмінієвого сплаву, доповнені сталевими зовнішніми обв’язками, панелями бортового зміщення броні та подвійним днищем у передній частині машини. Незважаючи на ці особливості конструкції, емпіричні дані поточних військових конфліктів, зокрема війни в Україні після повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року, свідчать про іншу реальність.

Приблизно 400 машин БМП-3 було візуально підтверджено знищеними з початку війни, що підкреслює їхню вразливість перед сучасною протитанковою зброєю, такою як ракети «Джавелін» і безвідкатні рушниці «Карл Густав», а також від звичайних боєприпасів, таких як міни.

Численні відеоролики, які циркулюють в мережі, демонструють моменти ураження машин БМП-3 мінами, що свідчить про відсутність належних заходів протимінного захисту та призводить до значних втрат екіпажу.

У відповідь на цю вразливість російські військові часто вирішують подорожувати на даху автомобіля, щоб підвищити свої шанси на виживання в разі підриву міни.

БМП-3

Незважаючи на спроби російської пропаганди представити БМП-3 як маючу протимінну стійкість, емпіричні дані з поля бою малюють іншу картину, ставлять під сумнів точність офіційних заяв щодо можливостей машини.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: