Оновлення ПДР: про що мають знати водії

Підпишись на нас:

Українських водіїв чекають нові штрафи. З такою ініціативою виступили депутати Олександр Юрченко та Антоніна Славицька. Слуги народу впевнені, що необхідно прийняти поправки у Правила дорожнього руху, а саме добавити пункт про правила та умови перевезення в авто домашніх тварин.

Що пропонують

За словами депутатів, переважно жінки, полюбляють під час керування транспортним засобом перевозити в себе на колінах своїх мініатюрних песиків. Але як відомо, такі дії можуть призвести до створення небезпечної ситуації на дорозі. Тварина може не лише завадити при керуванні авто, а й у разі ДТП нашкодити собі чи іншим пасажирам.
Якщо розрахувати ймовірні дані ДТП, то при швидкості 50 км/год тварина вагою до 25 кг летітиме вперед із силою удару близько 700 кг. Звісно, що будуть встановлені певні норми та правила перевезення тварин – це конкретне місце та певні засоби перевезення.

Розмір штрафів

Автори документу потребують ввести адміністративну відповідальність. Штраф буде складати 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 510 гривень. При повторному отриманні штрафу його розмір збільшить до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів, тобто 850 гривень.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: