Автомобіль технічно справний, але гірше тягне у спеку: експерти пояснили, чому це відбувається

Напевно, не потрібно нікому говорити, що в спекотні літні дні на машину лягає додаткове навантаження. І воно позначається на роботі силового агрегату. Наприклад, влітку багато водіїв можуть помічати, що автомобіль менш жваво реагує на натискання педалі газу. При цьому жодних технічних несправностей у ТЗ немає. 

Підпишись на нас:

Насамперед потрібно нагадати, що що спекотніше на вулиці, то нижча щільність повітря. Відповідно, в ньому міститься менше кисню. Через це силовій установці стає важче “дихати”. Адже від концентрації кисню в повітрі залежить ефективність горіння палива. У результаті втрачається динаміка. Особливо чутливі до цього моменту старі карбюраторні машини.

Ще на динаміку транспортного засобу можуть впливати забруднені радіатор і повітряний фільтр. У такому стані вони насилу пропускають повітря. У результаті система охолодження починає працювати на знос. Окремо варто поговорити про наддувні мотори, якими сьогодні оснащуються багато ТЗ. У комплектацію таких двигунів входить інтеркулер. Він необхідний для додаткового охолодження повітря і підвищення ефективності. Але в спеку цей елемент гірше справляється з поставленим завданням. Погіршує становище його несвоєчасне чищення. Тому за станом інтеркулера необхідно стежити. Інакше водій відчуватиме просідання потужності, а ДВЗ гірше реагуватиме на натискання педалі газу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: