Чи може інспектор поліції вимагати від водія протокол техогляду

Підпишись на нас:

Українські водії часто мають непорозуміння з представниками патрульної поліції. Ми вирішили розібратися чи потрібно водієві мати в машині протокол про проходження технічного огляду. Отже, якщо вас хочуть оштрафувати за відсутність даного документу – це незаконно.

Згідно ст. 35 ЗУ “Про дорожній рух” кожний водій, що пройшов обов`язковий техконтроль і визнаний технічно справним, отримує відповідний документ. У пункті 2.1 ПДР йдеться про перелік необхідних документів які можуть запросити представники правоохоронних органів:

  • посвідчення водія;
  • реєстраційний документ на транспортний засіб;
  • страховий поліс.

Ці документи водій має надати для перевірки інспектору, також він повинен надати можливість оглянути авто. Поліцейський може через базу даних перевірити чи пройшла машина техогляд, що передбачено ст. 1 постанови КМУ від 31.05.2012 №512. Були випадки, коли після відмови у предяві техогляду водію виписували штраф у розмірі 1190 грн та притягують до адмінвідповідальності за ч. 3 ст.121 КУпАП. Але ця стаття не має жодного відношення до техогляду, адже відноситься до номерних знаків.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: