Водіїв чекають нові штрафи: у ВР розглядається законопроект № 9076

Підпишись на нас:

Слуги народу розглядають законопроєкт, що посилить покарання порушників ПДР. Основний акцент робиться на водінні у нетверезому стані.

Подробиці

Законопроєктом № 9076 передбачено посилення покарання для громадян, що перебувають за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Як говорять в Раді, то така поведінка є аморальною для громадянина, в країні якого відбувається війна.

Тому депутати пропонують не лише штрафувати водія, а й конфісковувати авто для потреб Збройних сил. У разі повторного аналогічного правопорушення – штраф за п’яне водіння буде збільшено з 34 000 до 51 000 гривень.

Зараз штрафують на 51 000 гривень за третє правопорушення, а планують за друге. Саме такою мірою уряд хоче зробити покарання більш суворим, щоб у водіїв навіть в думках не було сісти за кермо напідпитку. Наразі законопроект № 9076 розглядається, але не виключення, що він буде прийняти найближчим часом.

За що ж можна отримати новий штраф?

Як відомо, то слуги народу також хочуть внести нові зміни до Правил дорожнього руху, а саме додати пункт про норми перевезення домашніх тварин. Адже водії почали не просто перевозити своїх улюбленців у салоні, а навіть садити їх собі на коліна перебуваючи за кермом. Як відомо, тварина може завадити керуванню транспортним засобом та спровокувати аварію.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: