Українці купуватимуть для ЗСУ «легкі танки» Scorpion

Підпишись на нас:

Українська краудфандингова кампанія оголосила міжнародний заклик до збору коштів для закупівлі парку легких танків Scorpion для української армії.

Подробиці

Команда Armored Turtle запустила кампанію зі збору пожертвувань на придбання броньованої розвідувальної машини CVR(T) FV101 Scorpion, яку іноді класифікують як легкий танк.

«Ми знайшли абсолютно повну заміну танка! Це означає, що окрім броні, машина має 76-мм гармату та прицільні датчики», – додали у повідомленні. «Це легкий розвідувальний танк «Скорпіон», який має ряд унікальних особливостей! Легкий за рахунок унікальної алюмінієвої броні. Велика швидкість 90 км/год, низький профіль, досить потужна гармата».

«Скорпіон» є головною машиною та типом вогневої підтримки сімейства бойових розвідувальних (гусеничних) машин із семи броньованих машин. Виготовлений Alvis, він був прийнятий на озброєння британської армії в 1973 році і служив до 1994 року.

Більше 3000 було виготовлено і використовувалося як розвідувальні машини або легкі танки. Він тримає світовий рекорд Гіннеса як найшвидший серійний танк; зафіксовано  швидкість 82,23 км/год.

Раніше цього року завдяки краудфандинговій кампанії Благодійного фонду Сергія Притули вдалося зібрати понад 6,4 мільйона доларів США на закупівлю 101 гусеничної броньованої машини CVR(T) для української армії.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: