ЗСУ отримали танки Challenger 2, БМП Bulldog і САУ АС-90

Підпишись на нас:

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що українська армія отримала першу партію основних бойових танків (ОБТ) «Челленджер-2».

Подробиці

Чиновник також додав, що ці «фантастичні машини» незабаром приступлять до виконання бойових завдань.

«Було приємно кататися на першому українському ОБТ Challenger 2. Такі танки, поставлені Великою Британією, нещодавно прибули до нашої країни», – повідомив Олексій Резніков у Twitter.

Згідно з прес-релізом Міністерства оборони Великої Британії, українські танкісти вже пройшли тренування на танках Challenger 2 у Великій Британії та повернулися додому, щоб продовжити боротьбу проти незаконного та неспровокованого вторгнення Росії.

Навчання розпочалося незабаром після оголошення в січні про те, що Велика Британія передасть Україні 14 танків Challenger 2, а також боєприпаси та запчастини до них. Тренери британської армії кілька тижнів навчали український особовий склад, як керувати танками та боротися з ними. Навчання включало те, як командувати, водити та працювати разом екіпажам танків Challenger 2, а також ефективно ідентифікувати цілі та вражати їх.

Окрім танків Challenger, Велика Британія надсилає Україні 20 бронетранспортерів Bulldog та 30 самохідних артилерійських установок АС-90.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: