Категорії: Автопригоди

Шахраї придумали нову схему обману покупців авто в Україні

Українські спадкоємці Остава Бендера вигадали черговий спосіб “кидка” співвітчизників, які забажали обзавестися автомобілем. Нова схема фігурує у зведеннях МВС під назвою “Трикутник” або “Прокладка”.

Подробиці

Суть афери – використання реального продавця “втемну” з одночасним стягненням грошей з невдачливого покупця.

Працює це приблизно так:

  1. Лиходій знаходить в Інтернеті реальне оголошення про продаж авто, копіпастить вміст анонса і публікує на інших сайтах, вказуючи максимально привабливу для потенційних покупців ціну.
  2. Українцю, який відгукнувся на оголошення, шахрай пропонує подивитися авто і, в разі згоди на проведення операції, закинути гроші на банківську картку (водночас обмовляється, що показувати машину буде нібито приятель продавця, в ролі якого виступає власник транспортного засобу).
  3. Аферист телефонує реальному власнику авто, позиціонуючи себе як зацікавленого покупця, і призначає дату/час/місце “оглядин”, на які, нібито, прийде приятель абонента.
  4. Далі відбувається зустріч справжнього власника авто з жертвою (обидва учасники, нагадаємо, вважають один одного приятелями людини, яка телефонувала, що виключає можливість укладення прямої угоди між ними).
  5. Після “оглядин” покупець розраховується з організатором схеми, який після отримання грошей на карту зникає геть.

Щоб не стати жертвою, потрібно проявляти уважність і перераховувати гроші винятково в момент проведення угоди купівлі-продажу в кабінеті нотаріуса, переконавшись, що оплата здійснється особі, дані якої вказані в паспорті транспортного засобу.

Останні публікації

Для України викуплять турецькі САУ T155 Firtina 155-мм калібру

Україна могла б отримати від Туреччини САУ T155 Firtina калібру 155-мм, але історія отримала неочікуваний…

37 хв. тому

Автовишка для енергетиків: яку спецтехніку складають на вітчизняному заводі спецтехніки «Альфатекс»

На заводі спецтехніки «Альфатекс» зібрано автовишку для особливих потреб. Кременчуцький завод комунальної техніки виготовив машину для…

2 години тому

Автопаливозаправник Scania українського виробництва: вітчизняний ринок спецтехніки зростає

Українська спецтехніка продовжує заходити на вітчизняний ринок. Днями компанія «Сканія Україна» передала замовнику автопаливозаправник на…

3 години тому

Названо 5 бюджетних вживаних автомобілів із необмеженим ресурсом

Купівля авто на вторинному ринку за 250 000 грн - посильне завдання навіть для водія-початківця.…

12 години тому

Експерти замислилися над тим, як Україна модернізує списану систему ППО С-200 для збивання російських літаків

Українські військові збили російський стратегічний бомбардувальник Ту-22М, а також два літаки-розвідники А-50 ракетами С-200, яким…

13 години тому

Ізраїль представив нове ефективне рішення для захисту танків від атак безпілотників

Israel Aerospace Industries (IAI) представила рішення для усунення вразливості танків до боєголовок, які запускаються багатороторними…

14 години тому