Українських водіїв очікують нові правила і збільшення штрафів

Підпишись на нас:

Початок року ознаменувався заявою влади про намір заборонити продаж нових авто на традиційних видах палива з 2030 року. Як альтернативу українцям буде запропоновано електрокари, під які “підганяється” інфраструктура. Також послідували заяви чиновників про підвищення штрафів за проступки на дорогах.

Подробиці

Автомобільним дилерам дали 7 років для того, щоб переорієнтуватися на електрокари, перелік яких неухильно розширюється. Так, на додачу до звичних Tesla і BMW i3 на українському ринку в масовій кількості почали з’являтися моделі на кшталт Nissan Leaf і Renault Zoe.

Під експлуатацію електрокарів модернізується чинна інфраструктура та ухвалюються закони щодо стимулювання будівництва нових об’єктів. Одне з останніх нововведень – дозвіл обладнувати зарядні станції на територіях, які перебувають у віданні ОСББ.

Ще однією гучною ініціативою Кабміну є законопроєкт про зміну окремих положень ПДР з 01 квітня. Плани влади, зокрема, передбачають посилення вимог до техстану автомобілів і зростання штрафів за різні проступки на дорогах. Так, перевищення швидкості на 20 км/год обійдеться водіям щонайменше у ₴2000.

Також очікується пункт про обов’язкове перевезення дітей віком до 12 років у спеціальних дитячих кріслах і посилення санкцій за водіння у п’яному та наркотичному стані.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: