У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який зменшить ціну на авто

Підпишись на нас:

В Україні пропонують скасувати обов’язкову сертифікацію імпортних автомобілів, що знизить ціну на авто. Таку інформацію надали в Інституті досліджень авторинку.

Народні депутати, на чолі з Мар’яном Заблоцьким, зареєстрували законопроєкт, що зробить ціни на автомобілі більш доступними. Документ також передбачає зміни в процедурі сертифікації авто.

Що пропонує законопроєкт?

У разі схвалення даного законопроєкта, сертифікація стане необов’язковою процедурою. Ціна на імпортні автомобілі стане меншою.  

Зараз в Україні є певні вимоги для автівок, що привозять з-за кордону. Процедура сертифікації в Україні коштує 2500 гривень. Наприклад, авто, що мало польську сертифікацію, має пройти повторну сертифікацію в Україні. Тепер депутати пропонують визнавати сертифікацію Європейського Союзу, але дане правило не буде розповсюджуватися на автомобілі з країн-агресорів.

Також даний законопроєкт допоможе позбавити водіїв лишніх процедур при розмитненні та реєстрації автомобілів. Для цього буде вдосталь документів про реєстрацію та право власності.

Процедура сертифікації буде необхідна тим автомобілям, на які відсутні документи про реєстрацію. 

Що зміниться на ринку вживаних автомобілів?

Екологічні стандарти залишаються без змін. Ввозити дозволено легкові авто не нижче Євро-2, а вантажівки – Євро-5.

Ініціатор законопроєкту стверджує, що схвалення ідеї дозволить заощадити від $100 до $200 на придбанні авто.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: